Scent Marketing

Flyvere løn og kompensation er optjent

Written by Neutral Scent Marketing Author, on November 24th, 2014

Den regressive karakter af den foreslåede lovgivning fjerner effektivt BAH som en del af regulære militære Erstatning. Dette ville vende næsten 20 års bevidst bestemmelser til at sikre service-medlemmer er hensigtsmæssigt kompenseres for deres service og deres lønninger forblive konkurrencedygtig med fagfolk i den private sektor.

Konkret lovgivningen, som skrevet, vil endnu engang udvide kløften mellem arbejdstagere og dem, der tjener i vores nations militære private sektor. Alle flyvere ville miste diskretion og adgang til en betydelig mængde af deres indkomst, og den største effekt vil kunne mærkes af dobbelte militære familier, kvinder og vores mest junior flyvere.

For det første vil forslaget have en betydelig indvirkning på vores dobbelte militære familier familier, hvor både medlemmer tjener i deres egen ret og gøre konstante ofre for nationen. Canada Goose Danmark http://www.canadagooseparka.top Dual militære par nu tegner sig for mere end 34.000 mennesker i flyvevåbnet.

Et virkelige liv eksempel fortæller: Overvej en familie bestående af to gifte service medlemmer, en master sergent og teknisk sergent med et barn, stationeret i Little Rock, Arkansas. Under de foreslåede nedskæringer, ville de miste halvdelen af ​​deres rettigheder, hvilket er et årligt tab på mere end $ 16.000. Dette resulterer i en bøde for to militære familier.

For det andet vil den foreslåede ændring i BAH uretmæssigt straffe kvindelige service medlemmer. På den afgørende fem år lange karriere punkt, er 28 procent af de kvindelige flyvere på aktiv tjeneste gift med en anden militær medlem. Det er i modsætning til kun 6 procent af aktive pligt mandlige flyvere gift med en anden militær medlem. De fem år lange karriere mærke er omkring den tid kvinderne forlader service for en række årsager, og når de gør, så de forlader på næsten det dobbelte af mænd. Kort sagt, kan vi ikke råd til at skære kompensation for 28 procent af vores kvindelige arbejdskraft, de har arbejdet hårdt for at nå til dette punkt, og vores nation har investeret en masse i dem. Denne foreslåede ændring er uretfærdigt at kvinder i uniform. Air Force Photo)

Endelig vil ændringen have en uforholdsmæssig stor indvirkning på vores mest junior flyvere. Da de begynder deres militære karriere, vores unge flyvere lever ofte sammen for at spare på boligudgifter, som har den fordel at bygge kammeratskab.

Overvej et typisk eksempel: Tre ledende flyvere i North Dakota i øjeblikket værelse sammen i en lejlighed med lejeomkostninger på $ 1500 om måneden, som de arbejder for at forsvare vores atommissiler i regionen. Under det nuværende forslag, ville hver flyveren s BAH blive reduceret til $ 326 eller $ 672 mindre om måneden og $ 8064 mindre om året. Sammen ville de ikke længere være i stand til at råd til at leje lejligheden. Dette har den virkning at afholde vores unge flyvere fra at leve sammen i et forsøg på at spare penge til en fremtidig familie, homeor pensionering.

De talentfulde mænd og kvinder i flyvevåbnet opfordres hver dag til at udføre vigtige missioner rundt om i verden. I hver eneste af disse missionsområderne, flyvere er nøglen til vores succes. At tage sig af disse flyvere skal altid være vores første prioritet; hver og en af ​​dem tjener theircurrent løn og kompensation.

Mens vi forbliver opmærksomme på de nuværende budgetmæssige pres over hele forsvarsministerium, skal dæmpes af behovet for at fastholde vores talenter, som er virkelig en national aktiv omkostningsbesparelser. Heldigvis vil Senatet overveje ændringer til NDAA denne uge for at fjerne den foreslåede ændring til BAH fra den endelige lovgivning.

Vi opfordrer på det kraftigste Senatet at fjerne BAH ændring beskrevet i afsnit 604 af NDAA og støtte de ekstraordinære mænd og kvinder, der tjener vores land i uniform.

Leave a reply

Post Comment
Connect with us